• Nieuws

Veel belangstelling voor opening glasexpositie

Zaterdag 29 april werd onder grote belangstelling in het Zoutmuseum de glasexpositie van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij geopend. Ruim vijftig gasten, genodigden, donateurs van het museum, medewerkers en hun partners waren naar het museum gekomen. Burgemeester Ellen Nauta van de Hof van Twente verrichte met een toespraak de officiële opening.

Ze prees in haar toespraak de vrijwilligers van het Zoutmuseum, die het museum in stand houden en dit soort prachtige exposities weten te creëren. Het ontlokte haar de uitspraak: “vrijwilligers zijn onbetaalbaar!”

Burgemeester Nauta tijdens haar openingstoespraak met op de voorgrond Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij

Kleurrijke glaskunst in het Zoutmuseum

Van 29 april tot en met 29 oktober zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo). Ze zijn gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood.

Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten. Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties.

Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen.

Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

U kunt de prachtige glasobjecten niet alleen in het museum bekijken, u kunt ze ook kopen en direct meenemen. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken.

Glasexpo liggend

Tarieven 2018

Volwassenen: € 4,50
CJP houders: €  4,00
Kinderen 6 t/m 12 jaar €  2,00
Groepen
>
20 personen
p.p. €  4,00
Rondleiding
met gids < 20 personen
€ 20,00
Rondleiding
>
20 personen
 p.p. €   1,00
Kinderen < 6 jaar gratis
Museumkaarthouders gratis

Sponsoren

 

logo gemeente hof van twente 108x75 logo akzo 108x75 logo Rabobank 57x75

Zoutmuseum Delden

Langestraat 30
7491 AG Delden
Telefoon : 0031743764546

Mail: info@zoutmuseum.nl

of: klik hier