• Nieuws

TENTOONSTELLING VAN ALLE KANTEN

1 augustus - 16 september 2018 

 
Het klossen van kant wordt al eeuwen beoefend. Het kostbare kant was vroeger alleen voor de rijken te betalen, zij lieten het o.a. in hun kleding verwerken. De fijnekunst van het kantklossen wordt gelukkig in leven gehouden, o.a. in Twente, met haar rijke textielverleden. 
 
De Hengelose kantkloskring 't Kaantklöske organiseert naar aanleiding van zijn 30-jarig bestaan in samenwerking met ontwerpgroep Kanteon deze tentoonstelling.
 
Het Bussemakerhuis in Borne zal naast hedendaagse ontwerpen ook aandacht besteden aan de historie rond het kantklossen. Het fraaie 18-eeuws fabrikeurshuis, gelegen in het beschermd dorpsgezicht van Oud Borne vormt een monumentale achtergrond voor deze fraaie vorm van textielkunst. 
 
Het Zoutmuseum, in het hart van Delden, toont de Twentse historie van de vondst van zout en de rol van zout in ons dagelijks leven. Tegen die achtergrond worden kantklos werkstukken, die aan de streek gerelateerd zijn, getoond.  
 
De tentoonstelling is in beide musea te bezoeken met een gecombineerd entreekaartje voor € 6,50 per persoon. Het is mogelijk dit kaartje op verschillende dagen te gebruiken. Voor museumkaarthouders is het bezoek aan beide musea gratis.  
 
Museum Bussemakerhuis, Ennekerdijk 11, 7622 ED Borne 
Telefoon: 074-2669636, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13:30-17:00 uur 
 
Zoutmuseum Delden, Langestraat 30, 7491 AG Delden 
Telefoon: 074-3764546, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11:00-17:00 uur, weekend 14:00 - 17:00uur 

Kleurrijke glaskunst in het Zoutmuseum

Van 29 april tot en met 29 oktober zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo). Ze zijn gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood.

Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten. Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties.

Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen.

Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

U kunt de prachtige glasobjecten niet alleen in het museum bekijken, u kunt ze ook kopen en direct meenemen. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken.

Glasexpo liggend

Tarieven 2018

Volwassenen: € 4,50
CJP houders: €  4,00
Kinderen 6 t/m 12 jaar €  2,00
Groepen
>
20 personen
p.p. €  4,00
Rondleiding
met gids < 20 personen
€ 20,00
Rondleiding
>
20 personen
 p.p. €   1,00
Kinderen < 6 jaar gratis
Museumkaarthouders gratis

Sponsoren

 

logo gemeente hof van twente 108x75 logo akzo 108x75 logo Rabobank 57x75

Zoutmuseum Delden

Langestraat 30
7491 AG Delden
Telefoon : 0031743764546

Mail: info@zoutmuseum.nl

of: klik hier